Menu Close

Day 1: Chest-day

We gaan van start met CHEST-DAY. Hier focussen we op duwende bewegingen waarmee we de borst en tricep gaan trainen. 

Start de training met een korte opwarming van 10 minuten. Zwaai je armen los, draai met je schouders, Druk jezelf een paar keer op,…

Bij een opwarming moet je geen zware oefeningen doen, maar er net voor zorgen dat je spieren warm worden voor de echte inspanning. 

De eerste oefening is de bench press oftewel bankdrukken. Bij bankdrukken is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en zo blessures te vermijden. Onderstaand filmpje legt op een duidelijke manier uit hoe je deze oefening moet uitvoeren.

Nu dat je de uitvoering beet hebt kan je er aan beginnen. Begin op een gewicht dat comfortabel is voor jezelf. Dit kan je daarna steeds verhogen. Bij bankdrukken bestaan er 2 variaties: Incline benchpress, waar je schuin naar boven zit en decline bench press, waar je meer naar achter ligt.

Kies er elke training twee uit en breng op deze manier steeds variatie in jouw trainingsschema. 

Daarna beginnen we aan de cable fly. Onderstaande video geeft jou de juiste techniek mee.

Ook hier bestaan er weer 2 variaties. Zoals in de video uitgelegd kan je de kabels ook langs boven of onder bevestiging. Langs boven werk je meer op de onderkant van je borstspier en langs boven werk je meer op de bovenkant. Kies ook hier weer twee opties en breng hier variatie in per training. 

Vervolgens ga je jouw triceps aan het werk zetten. Jouw triceps zijn groter in massa dan jouw biceps. Daarom geef ik jou niet 1, maar meteen 7 oefeningen om die triceps onder handen te nemen. Kies elke training een 4 tal oefeningen uit en probeer ook hier er elke training variatie in te brengen.

Kijk eens aan! jouw eerste dag in de gym zit er na deze training al op. Al zin in dag 2? Wij wel!

Summary
Start2Fit day 1: Chest-day
Article Name
Start2Fit day 1: Chest-day
Description
Op zoek naar een goed weekschema om te fitnessen? Look no further! Lennert geeft je - gratis en voor niets - een gedetailleerd stappenplan om te starten!
Author
Publisher Name
Maskot
Publisher Logo