Menu Close

Fitness

De oneindige variaties aan fitness oefeningen zorgen er soms voor dat je door het bos de bomen niet meer kan zien. Daarom geeft fitness goeroe van’t huis Lennert jou graag een basisschema mee. Dit schema gebruik je zowel als beginneling als gevorderde. 

Het is belangrijk om als beginneling goed op je vorm en uitvoering te letten. Hier train je dan vooral met lagere gewichten om zo de techniek goed onder de knie te krijgen. Vanaf je merkt dat jouw uitvoering perfect is begin je op jouw eigen tempo het gewicht steeds op te voeren. 

Elke oefening bestaat uit 3 sets van 12 reps. Je doet de oefening dus 3 keer na elkaar, bestaande uit 12 herhalingen per keer. Naarmate je zwaarder gaat in gewicht zal je merken dat het niet haalbaar is om 12 herhalingen uit te voeren. Dan varieer je naar hoe het goed voelt voor jou. Dit kan dan bijvoorbeeld 12, 10 en daarna 8 herhalingen zijn. 

We beginnen met het onderscheiden van 7 spiergroepen: borst, rug, schouders, benen, bicep, tricep en buik. Hierin maken we nog een een onderscheiding dat zal leiden tot een wekelijks schema!

Veel succes!