Menu Close

Supps

Shakes! Yay or nay? Hier bestaat veel discussie rond. Wij geven graag onze visie over hoe je supplementen het best gebruikt.

Shakes kunnen helpen je spieren snel op te bouwen en goed te ondersteunen. Er is tegenwoordig echter een overvloed aan supplementen. Om jouw weg door deze doolhof te vinden geven wij jou graag de belangrijkste supplementen mee. 

Proteïne shakes zijn de basis van goede supplementen. Om voldoende eiwitten binnen te nemen na het trainen is zo’n shake ideaal.  Hierdoor kunnen jouw spieren goed herstellen en zichzelf opbouwen. Er vallen twee soorten te onderscheiden; whey en mass gainer. Ligt jouw focus meer op het aankomen van gewicht en spieren? Kies dan voor een mass gainer. Hier zitten meer vetten in waardoor je dus sneller zal bijkomen. Wil je toch liever droge massa bijkomen en mooi afgelijnd zijn? Kies dan voor een whey. Hierbij ligt het vetpercentage lager waardoor je dus minder snel in vet zal bijkomen. 

Te moe om na een zware dag nog te trainen? Dit is verleden tijd met pre workout! Dit supplement zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt om alles uit jouw training te halen. Dit hoofdzakelijk door de hoge concentratie cafeïne. Er bestaan ook varianten zonder cafeïne voor trainingen later op de avond. Zo kan je nog steeds optimaal van jouw nachtrust genieten. Neem dit supplement ongeveer een half uur/ kwartier voor jouw training.

Creatine is een fel omstreden supplement. Er zijn zowel voor- als tegenstanders. Persoonlijk vinden wij dit supplement goed. Creatine zal ervoor zorgen dat je lichaam meer vocht zal vasthouden. Hierdoor worden jouw spieren groter, maar je kracht zal er ook van toenemen. Creatine is een stof die het lichaam zelf ook aanmaakt. Het is dus belangrijk om creatine maar voor een periode van 1 maand te gebruiken. Vervolgens train je weer een maand zonder. Door dit te doen leg je de productie van je eigen lichaam niet stil. Dit supplement is zeker geen vereiste om te fitnessen, maar het kan je zeker vooruit helpen.  

Zelf ervaringen met (bepaalde) shakes? Laat het hieronder even weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *